De Haagse Munt

De Haagse Munt 'on hold'


Na de serie interessante bijeenkomsten (de expert meetings), de aandacht van de lokale media en de reacties van mensen en organisaties is het nu tijd om te beslissen hoe verder te gaan. Ondanks de positieve reacties en de interessante mogelijkheden die zich aandienen is toch besloten om het project De Haagse Munt (in ieder geval tijdelijk) te pauzeren.

De belangrijkste reden om dit te doen is het feit dat de gemeente Den Haag zelf aan een lokale munt werkt. De details over dit project zijn niet bekend, maar het is in ieder geval duidelijk dat er niet meerdere munten tegelijk met succes kunnen worden ingevoerd. Samenwerking lijkt niet mogelijk, er wordt weinig over dit project gedeeld. Daar komt bij dat concurreren met de gemeente niet de bedoeling is.

Van een afstand gezien een interessante ontwikkeling, hoe krijg je een lokale munt van de grond. Maar voor dit project is het natuurlijk erg jammer. We wachten dus rustig af wat er gaat gebeuren met het gemeentelijk project. Als het goed is wordt hier in september meer over bekend.

Tot die tijd ligt de focus even op andere projecten dan De Haagse Munt.


© 2017-2020 De Haagse Munt - door urbanlink