De Haagse Munt

Over De Haagse Munt

De Haagse Munt brengt een andere economie met een lokale munt naar Den Haag

Binnen de Haagse Munt betalen we elkaar met een eigen rentevrije munt. Een nieuwe (en betere) economie kan alleen plaats vinden als we daar bewust voor kiezen. Samen bouwen we samen aan een complementair geldsysteem, een lokale marktplaats met de Haagse Munt, zonder ingewikkelde organisaties, rente en aandeelhouders.

De Munt voegt meerdere keren waarde toe in de regio

Door elkaar met lokaal munt te betalen, betaal je niet alleen voor een lokaal product of dienst, je geeft ook je waarden door aan de volgende ondernemer of persoon, en die weer aan de volgende. We maken de regio letterlijk en figuurlijk rijker. De Munt draagt bij aan een zelfredzame samenleving die minder afhankelijk wordt van (financiële) invloeden van buitenaf. Open nu een account bij De Haagse Munt!

Duurzame ontwikkeling

We versterken de economische duurzaamheid. Geldstromen circuleren meer en langer binnen de regio. Iedere munt creëert meerdere keren waarde binnen de lokale economie. We bevorderen de sociale duurzaamheid omdat mensen kunnen deelnemen aan de lokale economie. Lokale bedrijven gaan op zoek naar ongebruikte capaciteit. Een eigen lokale munt activeert mensen en vergroot de betrokkenheid in de samenleving. Ecologische duurzaamheid wordt versterkt door lokaal geproduceerde goederen en diensten. Er worden minder kilometers gemaakt. We ruilen producten en diensten die bijdragen aan een gezonde en duurzame lokale economie voor onszelf en de opkomende generaties.

Organisatie

De Haagse Munt is een initiatief van urbanlink.nl. De organisatie van de munt is op dit moment in oprichting. We starten met het uitgeven van fysieke munten in eigen beheer. Gelijktijdig ontwikkelen we de digitale munt en bijbehorende app. Via deze app kun je straks Haagse Munten betalen en ontvangen. Het budget van De Haagse Munt wordt straks beheerd door Stichting Derdengelden De Haagse Munt. Deze stichting wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht en Accountant. De stichting zorgt ervoor dat het budget op de juiste manier wordt beheerd en besteedt. Interesse om bij te dragen aan de organisatie van De Haagse Munt? Neem dan contact op!

© 2017-2020 De Haagse Munt - door urbanlink