De Haagse Munt

Development Update: Release 0.1.3 - Gatsby + Beta-status


Dit is een korte update over het technisch ontwikkelproces van de Haagse Munt. Na een korte pauze is de ontwikkeling weer gestart.

Versie 0.1.3 is gelanceerd. Deze update heeft voor de eindgebruiker weinig veranderingen, maar technische gezien is er veel veranderd. Het belangrijkste is dat het frontend systeem een grote wijziging heeft doorgemaakt. Tot nu toe werd gebruik gemaakt van Angular en Ionic voor het Haagse Munt Dashboard. Dit werkte op zich goed, maar de ontwikkelsnelheid was niet optimaal. Daarom is ervoor gekozen om voor het dashboard gebruik te maken van GatsbyJS, dat is gebaseerd op React.

Voor de ontwikkeling heeft dit grote gevolgen. React/Gatsby werkt veel sneller in de ontwikkeling, en daarnaast hoeft er niet een aparte app te worden ontwikkeld voor Android en iOS. Met GatsbyJS maken we een ‘offline web app’. Een reguliere website met offline mogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om de app aan je homescreen toe te voegen en te openen, ook wanneer je geen internet verbinding hebt.

GatsbyJS is een static site generator, dat betekent dat niet iedere keer de pagina helemaal moet worden opgebouwd, maar van te voren als statische pagina is aangemaakt en op die manier kan worden getoond. Dit zorgt voor een supersnelle pagina, zonder grote wachttijden!

Daarnaast is er voor gekozen om de ‘alpha’ status van de app los te laten. Tot nu toe werd het systeem iedere maandag gereset, zodat we het systeem kunnen testen. Het blijkt goed te werken, dus we hebben de reset uitgezet, en zijn nu in Beta fase!

In komende releases wordt gewerkt aan de individuele componenten waaruit de app op dit moment bestaat: Overschrijven, Ontvangen, Berichten, Vouchers, Inleggen, Onboarding en de marktplaats.

Veel plezier met het lokaal handelen!

De Haagse Munt


© 2017-2020 De Haagse Munt - door urbanlink